Český svaz Rod hockey, o. s.

Mistrovství Evropy: z Krakova se třemi tituly

Se třemi mistrovskými tituly ze čtyř možných se vracejí z polského Krakova hráči a hráčky táhlového hokeje Chemoplast. Úvodní soutěž týmů měla přitom nepříjemný začátek. Kompletní české družstvo bylo v době zahájení turnaje ještě daleko před Krakovem a základní skupinu odehrála improvizovaná sestava, složená z všestranějších přítomných členů české výpravy (Škorpík, Frankl, Andrýsková). Do play-off postoupil tým z posledního čtvrtého místa. Před play-off už doplnili družstvo specialisté, byť pouze dva (Foltýn, Juchelka), na povolenou pětici. Takto zkombinovaný tým pak zvládl semifinále proti Slovensku i finále proti Švédsku a získal páté zlato na vrcholné akci v řadě.

Soutěže jednotlivců se odehrály víceméně v české režii. Juniorské zlato získal favorizovaný Slovák Marek Vrabic. Druhý byl Lukáš Doležal (Black Sharks Most) a třetí Ladislav Šustáček (SHL SDS Exmost Brno). V kategorii žen zlato a stříbro z předchozího ME 2011 obhájily Nikola Velebová (SHL SDS Exmost Brno) a Marcela Kabrdová (BHL Žďár n.S.). Bronz vybojovala Veronika Grabinská (Šprtmejkři Ostrava). Václav Truhlář (SHL SDS Exmost Brno), dvojnásobný mistr světa, přidal v Krakově do své sbírky premiérový titul mistra Evropy. Druhý byl jeho oddílový spoluhráč Martin Kučera. Oba byli i v původní nominaci pro soutěž družstev a svými výkony mezi jednotlivci tuto nominaci jasně potvrdili.

Výsledkový přehled z mistrovství Evropy, nejen z táhlového hokeje Chemoplast, ale i z dalších disciplín, si můžete prohlédnout na webu WTHA, fotky pak ve fotogalerii ČSRH.

V červnu mezinárodní sezóna pokračuje dvěma turnaji WTHA Tour. V sobotu 14.června proběhne Polish Open v Kedzierzyně-Koźle, o týden později se hraje v Brně Czech Open. A právě ve WTHA Tour mají Češi co napravovat. V loňské sezóně nezískali ani jediné vítězství. Trofeje za uplynulý ročník si převezmou Marián Chlebana, junior Marek Vrablic (oba Slovensko) a Irina Belavina z Ruska.

st 28. květen 2014

Podporují nás

Corrotech

Kalendář událostí

Majaland mistrovství světa 2024

so 18. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

Majaland mistrovství světa 2024

ne 19. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

United Energy mistrovství České republiky 2024

so 7. prosinec 2024MOST SVČ

Fotogalerie

Chemoplast turnaj CorroTech

st 24. leden 2024, 11 fotek

Pečky – Mistrovství ČR 2023

so 6. leden 2024, 27 fotek

Most – Pohár United Energy

ne 12. listopad 2023, 9 fotek

RSS kanál aktualit, kalendáře událostí či fotogaleriíAdministrace – Vytvořil Dominik Fiala, 2012