Český svaz Rod hockey, o. s.

V Chlumčanech proběhlo sedmé mistrovství ČR

IMG_1897Sedmé mistrovství České republiky proběhlo v Chlumčanech na Lounsku. Za pořadatelství místního oddílu Wulfheim se souboje o mistrovské tituly odehrávaly ve zdejší sokolovně v téměř rodinné atmosféře. Chlumčanští poskytli prostory, finančně turnaj zajistila Oborová zdravotní pojišťovna a juniorskou část také dotace Ústeckého kraje.

V juniorské kategorii završil mistrovský hattrick Lukáš Doležal (Black Sharks Most) před týmovým spoluhráčem Martinem Laštůvkou a bronzovým Tomášem Kalinou (BHL Žďár nad Sázavou). Svůj třetí titul vybojovala také Marcela Kabrdová (BHL Žďár nad Sázavou), která navázala na své úspěchy z let 2011 a 2012. Stříbro a bronz putují do Mostu díky dvěma Lejdýs Karolíně Sládková a Kateřině Doležalové.

I v kategorii mužů završil Martin Kučera (SHL SDS Exmost Brno) hattrick. Po titulech z billiard-hockeye šprtce a z air-hockeye se dočkal i v táhlovém hokeji Chemoplast. Druhé místo obsadil Karel Racek (Prague NHL) a třetí Jaromír Foltýn Sen. (Fighting Saints Pečky). Pestré složení měla soutěž družstev. S bilancí šesti výher a jedné remízy získal mistrovský titul tým SHL SDS Exmost Brno. Druhým místem se do výsledkové listiny zapsal RHC Tigers Příbram a bronz vybojovali junioři z Black Sharks Most. Domácí Wulfheim dosáhl na své dosavadní maximum a slavil páté místo. V doprovodném turnaji o Pohár OZP zvítězil Patrik Juchelka (SHL SDS Exmost).

Kromě chlumčanského Poháru OZP byly již do nové sezóny odehrány také turnaje v Brně a v Břeclavi. V nejbližším programu jsou akce v Nových Dvorech (30.prosince – kategorie „B“) a v Mostě (9.ledna – kategorie „A“). Mistrovství republiky 2016 proběhne v prosinci v Brně. Je začátek sezóny, šanci na účast mají všichni. Mezinárodním vrcholem sezóny bude mistrovství světa, které se odehraje ve dnech 14.-17.dubna 2016 v Mostě. Nominaci, včetně hráčů a hráček táhlového hokeje Chemoplast, sestaví na začátku ledna Rada zástupců Unie hráčů stolního hokeje. Jistotu účast mají zatím pouze aktuální mistři republiky – Martin Kučera, Lukáš Doležal a Marcela Kabrdová.

ne 20. prosinec 2015

Podporují nás

Corrotech

Kalendář událostí

Majaland mistrovství světa 2024

so 18. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

Majaland mistrovství světa 2024

ne 19. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

United Energy mistrovství České republiky 2024

so 7. prosinec 2024MOST SVČ

Fotogalerie

Chemoplast turnaj CorroTech

st 24. leden 2024, 11 fotek

Pečky – Mistrovství ČR 2023

so 6. leden 2024, 27 fotek

Most – Pohár United Energy

ne 12. listopad 2023, 9 fotek

RSS kanál aktualit, kalendáře událostí či fotogaleriíAdministrace – Vytvořil Dominik Fiala, 2012