Český svaz Rod hockey, o. s.

Tři tituly z MS pro českou reprezentaci

IMG_3512Středisko volného času v Mostě hostilo od 14. do 17.dubna mistrovství světa ve stolních hokejích. Jeho součástí byly i soutěže v táhlovém hokeji Chemoplast a domácí reprezentace v nich získala tři ze čtyř možných titulů. Na úvod táhloví hokejisté odehráli otevřený turnaj o Pohár OZP. Ten byl zařazen do Českého poháru jako kategorie „B“ a zároveň do WTHA Tour jako kategorie Master. Zvítězil Patrik Juchelka (SHL SDS Exmost Brno) před Marcelou Kabrdovou (BHL Žďár nad Sázavou) a Jaromír Foltýnem Sen. (Senny-Oři). Poté již přišly na řadu hlavní soutěže jednotlivců. Kategorie juniorů přinesla radost domácím. Zvítězil Lukáš Doležal (Black Sharks Most), jeho oddílový spoluhráč Lukáš Kusý skončil třetí. Stříbrnou pozici obsadil Simon Kaňa (Gunners Břeclav). V katerii žen zvítězila Marcela Kabrdová (BHL Žďár nad Sázavou) před Kateřinou Doležalovou (Lejdýs Most) a Alexií Chlebanovou z Trenčína. Mezi ženami získali Slováci bronz, v kategorii mužů vybojovali dokonce titul díky Branislavu Skočkovi z Bratislavy. Stříbro získal Jaromír Foltýn Sen. (Senny-Oři). Bronz patří všestrannému švédskému stolnímu hokejistovi Michaelu Gellerstamovi z Lundu.

Výsledky soutěží jednotlivců přinesly českému družstvu pozici nasazené jedničky a přímou nominaci do semifinále týmové soutěže. V semifinále proti Švédsku a ve finále proti Slovensku Češi poměrně jasně zvítězili a ve složení Ondřej Černý, Václav Truhlář, Jaromír Foltýn Sen., Patrik Juchelka a Lukáš Doležal obhájili mistrovský titul. Podívejte se na výsledkový souhrn a fotky z chemoplastových soutěží MS.

Také nejbližší program bude mezinárodní. V květnu proběhnou hned dva turnaje WTHA Tour. V neděli 8.května se hraje v ruském Petrohradě Russia Open, v sobotu 14.května pak Slovakia Open v Senici. Senický turnaj bude zařazen i do Českého poháru a navíc by měl být doplněn také o Pohár WTHA družstev.

pá 22. duben 2016

Podporují nás

Corrotech

Kalendář událostí

Majaland mistrovství světa 2024

so 18. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

Majaland mistrovství světa 2024

ne 19. květen 2024PRAHA - Tuchoměřice

Informace

United Energy mistrovství České republiky 2024

so 7. prosinec 2024MOST SVČ

Fotogalerie

Chemoplast turnaj CorroTech

st 24. leden 2024, 11 fotek

Pečky – Mistrovství ČR 2023

so 6. leden 2024, 27 fotek

Most – Pohár United Energy

ne 12. listopad 2023, 9 fotek

RSS kanál aktualit, kalendáře událostí či fotogaleriíAdministrace – Vytvořil Dominik Fiala, 2012